Covid-19’dan sonraki yeni dünya

Dünya’nın tüm düzeni Aralık 2019’da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan bir virüs ile alt üst oldu.

Bu tarihten sonra bu minik canavar çok kısa bir süre içinde tüm dünyayı adeta avuçlarının içine aldı. Korku, panik ve ölümler ateş üzerine dökülen benzin misali inanılmaz bir hızla artmaya başladı. Bir anda evlerine kapanan insanlar durdu, düşündü ve hayatı sorgulamaya başladı. Acaba ben ne zaman öleceğim endişesi hızla yayıldı. Sosyal hayattan uzaklaşan insanlar iyice yalnızlaştı, doğanın kıymetini anlamaya başladı. Stres ve korku ile geçen her gün hayatın değerini anlamamız için bize fırsat sundu. Tüm bu senaryoyu kafasında devamlı çevirip duran insanoğlu tedbirlerin biraz gevşemesi ile birlikte kendini doğaya atmaya başladı. Gezmek, vakit varken daha çok yer görmek yada burnumuzun dibinde olan fakat dikkat etmediğimiz her yer bize güzel gelmeye başladı. Tekne, doğa, bisiklet, motosiklet çok popüler oldu. 

Evet motosiklet, biraz da kendi penceremizden bakalım..2020-2021 sezonlarında Türkiye’de motosiklet satışları rekor üstüne rekor kırdı. Bir çoğumuzun farkında olduğu bu sihirli oyuncağın nimetleri daha çok anlaşılmaya başladı. Covid-19 riski olmadan yapılan ulaşım yada gezi motosikleti birden en popüler araçlardan biri yaptı. Doğa gezileri yapabilmek, daha boş olan yollarda rüzgarla oynaşmak, yada sıkışan trafikten kurtulup gitmek insanlara daha da keyif vermeye başladı.

Bu akım devam edecek gözüküyor. Tam korumalı kullanarak, kurallara uyarak, eğitim alıp kendimizi geliştirerek daha da hayatımıza giren motosikletin keyfini çıkarma zamanıdır.

Timur AKSÜT

Eylül 2021